fredag 20. juni 2008

Nokia Map Loader 2.0

Dette er et program for PC. Du bruker denne til å laste over nye kart til telefonen. Dette er et billigere alternativ enn å laste kartene ned med telefonen (om du ikke bruker det innebygde WLAN korte), og du kan ha flere kart lagret på pc’en og bare føre de over nå du trenger dem. På nokia sine sider ligger det kart til over 150 land, gratis!!

Programmet kan du laste ned HER

For at du skal kunne kjøre programmet må telefonen være tilkoblet PC’en og stå i ”PC Suite” modus. Du kan være tilkoblet enten via USB kabelen som fulgte med telefonen, eller via bluetooth.

Om du har en tidligere versjon av Nokia Map Loader installert, må denne avinstalleres først! Dette gjør du ved å åpne Kontroll panelàLegg til/Fjerne program, der finne du ”Nokia Map Lader” på listen, velg denne og trykk på fjern (remove). Nå kan du installere den nyeste versjonen.

Hvordan bruke programmet?

Om du har gamle kart på telefonen, vil disse automatisk bli oppdatert når du starter opp Nokia Map Loader 2.0. Om du vil laste ned flere kart en det du har, trykker du på ”+” tegnet som er til høyre for det kontinentet du ønsker. Nå kommer dette opp på listen som er til høyre. Om du angrer valget trykker du bare ”-” som er bak.

Om du ikke ønsker å laste ned hele kontinentet, trykker du bare på ”>” symolet, som åpner en liste over landene som er tilgjengelig for det valgt kontinentet. Her igjen har du ”+” tegnet, og samme gjelder her som skrevet over.

Nå som du har lagt inn kart, kan du legge inn stemmestyring på det språket du vil ha. Øverst til venstre in programvinduet har du tre ”lepper” hvor du kan velge ”Maps”, ”Voices” eller ”Service”. Her trykker du bare ”+” tegnet bak ønsket språk. Under ”leppen” ”Service” kan du kjøpe forskjellige tjenester som trafikk informasjon og lignende. Jeg har ikke testet ut denne!
Når du har valgt alt du vil ha over på telefonen trykker du ”Download” nederts til høyre. Nå blir det lastet ned og ført over til din telefon!


Dette programmet er i BETA versjon og kan inneholde feil og mangler! Jeg har testet den og ikke funnet noen mangler på den…

Publisert på Nokia – Beta Labs 19 Juni 2008


Ingen kommentarer: